مقالات

برنج دم سیاه چیست؟

برنج دم سیاه چیست؟

این برنج پرطرفدار و مشهور نخستین بار در استان گیلان کشت و داشت و برداشت شده است و هم خانواده برنج صدری می‌باشد.
برنج دم سیاه از کیفی ترین برنج های موجود در کشور که که اکثر کشاورزانی که از شالیزار های مرغوب برخوردار هستند اقدام به کشت این برنج میکنند همین موضوع از دلایل اصلی باعث شده تا در کیفیت و مرغوبیت برنج دم سیاه بسیار تاثیر گذار باشد.

این برنج از دسته برنج های کم محصول بوده و در حین برداشت نسبت به برنج های هم ردیف خودش مانند برنج طارم، برنج هاشمی محصول دهی و بهره وری کمی دارد، این امر از دلایل اصلی قیمت بالای برنج دم سیاه در بازار برنج میباشد.

تشخیص برنج دم سیاه

تشخیص برنج دم سیاه به ویژگی های ظاهری شلتوک (لایه سبوس قهوه ای رنگ) آن بر میگردد، شلتوک این برنج از ریشک های رنگ سیاهی برخوردار است و به همین دلیل به برنج دم سیاه معروف است.

دانه های سفید این برنج بسیار مشابه با برنج صدری است و تشخیص آن از هم دیگر کار سختی میباشد بنابراین بهترین روش تشخیص این برنج از روی شلتوک آن میباشد. برنج دم سیاه بعد از پخت از ری بالا یا همان قد بلندی برخودار است و همین موضوع این برنج متمایز بر دیگر گونه ها میکند طول دانه سفید آن بین 7 تا 8 میلی متر بوده و بعد از طبخ بالاتر از 12 میتر افزایش پیدا میکند رنگ ظاهری دانه برنج دم سیاه به رنگ سفید متمایل به کرم میباشد.

تفاوت برنج دم سیاه و هاشمی

یکی از سوالات رایج مصرف کنندگان برنج در کشور این است آیا برنج دم سیاه بهتر است یا برنج هاشمی؟
این سوال از آنجا پدیدار میشود که مصرف کننده بدلیل شباهت زیاد این دو برنج در انتخاب آن بسیار دو دل میشود.

طبق تحقیقات انجام شده اگر بخواهیم به صورت ساده این برنج را به صورت کلی مقایسه کنیم به این نتیجه میرسم این دو برنج در هنگام پخت از ری و قد کشیدن برابری همراه هستند و تنها تفاوت آن در عطر این دو برنج میباشد که به گفته بیشتر پژوهشگران برنج دم سیاه عطری تر از برنج هاشمی میباشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *